maandag 30 juni 2008

Lapjes in een mandje


Laatst liep ik tegen dit gezellig mandje aan en inmiddels heb ik er een bestemming voor gevonden. Deze gezellige lapjes hadden nog geen goed plekje. En ze zijn te mooi om zomaar achteraf te liggen, vind je niet? Onder andere met deze stoffen ben ik pakketjes aan het maken voor de nieuwe patronen die binnenkort bij Quilt at Home te koop zijn.
Het zijn ontwerpen van Quilt at Home voor babyquiltjes & peuterquilts. Deze patronen zijn vrij eenvoudig en hebben traditionele blokken als uitgangspunt, maar ze hebben een nieuw jasje gekregen. De patronen zijn los te koop of als compleet stofpakketje. Op mijn website komen nog meer voorbeelden te staan. Binnenkort dus meer.Ben je nieuwsgierig geworden...?
Okee, hier alvast een voorproefje. Fijne dag !

zondag 22 juni 2008

Lootjes trekken


Op mijn website heb ik een Show & Tell hoekje. Quilt(st)ers kunnen foto's van hun quilt insturen, ik vind het leuk om op die manier elkaars werk te kunnen bewonderen. Om het nog leuker te maken verloot ik een paar keer per jaar wat stoffen. Dus alle namen in het mandje en ogen dicht! En toen kwam de naam van Carin tevoorschijn. Gefeliciteerd Carin!
Rond de feestdagen geef ik voor de nieuwe aanmeldingen weer een kadootje weg !

donderdag 19 juni 2008

Troostquilt


Ik ben sinds april van dit jaar bezig met een troostquilt voor mijn zieke tante die op de Azoren woont. Hier zie je 1 kwart van de quilt. Alle blokken heb ik gehad na een oproepje aan medequiltsters via de Quiltkletsers lijst. En ik kreeg prachtige blokken opgestuurd. Nadat de hele quilt uitgetekend was op ruitjespapier ben ik de blokken aan elkaar gaan zetten. Bij heel veel blokken moest er een strookje tussen om ruimtes op te vullen. Dit heb ik weer samen met de dames van mijn bee kunnen doen, dus het is echt een groepswerk geworden.
Het quiltwerk (op de machine) is voor de helft af... Ik vind het een heel bijzondere quilt om aan te werken. Hier zie je al meer van het geheel. Ze is 10 juli jarig, ik hoop 'm tegen die tijd af te hebben.

maandag 16 juni 2008

Bits and Pieces


Dit is mijn laatst aangeschafte quiltboek. Een heerlijk bladerboek, mooie foto's en veel ideeën voor kleine projecten. Echt een boek voor mij. Als het goed is komt de postbode morgen nog een mini-quilts boek brengen...Ik kon 't niet laten :0)
En dit boek ligt nu op mijn nachtkastje. De andere in het nederlands vertaalde delen van de Quiltclub heb ik al gelezen. En toen liep ik tegen deze aan. Ik vind het heerlijk lezen voor 't slapen gaan. Heb je al eens op de website van Jennifer Chiaverini gekeken? Dit is haar website: www.elmcreek.net

zaterdag 14 juni 2008

Kussentje afmaken


Ik miste de laatste tijd een werkje om 's avonds op de bank mee bezig te zijn. Ben vooral veel op de machine aan het quilten geweest, maar nu heb ik dit werkje om af te maken.Het is bedoeld als kussen (het patroon komt uit een oud nummer van Ariadne, een special over patchwork) en ligt al 2 jaar in een hoekje te wachten om nog gequilt te worden. Dat doe ik met de duimvingerhoed van Ted Storm, sinds ik bij haar de cursus Traditioneel Handquilten heb gevolgd en heb leren duimquilten vind ik dit de prettigste manier.
Dus ik zit weer even tevreden op de bank met al die voetbalwedstrijden, en als dit kleine kussentje af is pak ik m'n volgende UFO erbij :0)

woensdag 11 juni 2008

Be CreativeMorgen begint in de Antwerp Expo de beurs "Be Creative". Van alles te zien en te doen op het gebied van patchwork, breien, borduren en ander handwerk. Mocht je nog een dagje vrij hebben t/m zaterdag 14 juni a.s. laat dan hieronder een berichtje achter, ik geef 2 vrijkaartjes weg. Het is kort dag, maar hopelijk kunnen ze morgen toch nog op weg naar jou (?)... Voor meer info kijk op deze website.

Yvonne, de kaartjes zijn vandaag voor jou gepost. Veel plezier op de beurs!

maandag 9 juni 2008

Oranje wint!


Mijn zoontje Jack was allang in dromenland toen wij voor de buis naar oranje gingen kijken, maar overdag hadden we ook al een beetje oranje-feest.
Hij kreeg in een winkel deze oranje pet en heeft 'm de hele middag opgehad. Schattig, en het allerleukste was het om met de pet op de bloemetjes water te geven.

Het is zijn 1e EK... en bij deze vastgelegd voor later!

zaterdag 7 juni 2008

Snelle Four Patch


Een hele tijd geleden had ik een charmpack gekocht van de serie Cornucopia...mooie geweven stofjes en flanellen in warme kleuren. Al nadenkend over een nieuw project dacht ik: daar kan ik wel wat mee, het ligt toch maar te liggen :0)
De lapjes van de charmpack waren in inches gesneden, dus ben ik verder gegaan in inches. Samen met allemaal vierkantjes van 2,5 inch uit de voorraad had ik genoeg om er een top van te maken.

Zover ben ik nu: de rijen kunnen worden gestreken en aan elkaar gezet. Ik doe er een flinke rand aan om er een formaat schootquilt van te maken...zodat ik er deze herfst mee op de bank kan kruipen!

donderdag 5 juni 2008

En het miniquiltje hangt...


boven de piano...
Ik vond het er een goed plekje voor. Het is een lekker zonnig quiltje geworden. En aangezien we de zon nu even moeten missen ben ik er wel blij mee in huis! Het was heel leuk om te maken, je kunt 'm in een weekend af hebben. Op mijn website staat de werkbeschrijving. En waarmee nu verder?
Genoeg om af te maken maar ik heb een idee voor een snelle knusse herfstquilt...Tijd voor een nieuw project :0)

dinsdag 3 juni 2008

Quiltnieuws kado?


Het Quiltersgilde bestaat 25 jaar, een paar dagen geleden ontvingen alle leden daarom Quiltnieuws nr. 96 + een jubileumuitgave 1983-2008.
Aangezien ik ook adverteer heb ik één nummer extra gekregen, dit is het tijdschrift links op de foto.
Vind je het leuk om deze te ontvangen, laat dan even een reactie achter bij dit berichtje.

Het nummer van Quiltnieuws komt naar jou toe Inge!!

maandag 2 juni 2008

Lapjes verzamelen


Ik ben druk bezig met een zomers miniquiltje, het is een eigen ontwerp. Het leek me leuk om er eens oranje in te verwerken aangezien dat een kleur ik is die ik vaak 'vergeet' te gebruiken. Hier liggen alvast wat lapjes klaar.
Of het resultaat wordt zoals ik heb bedacht...ik ben benieuwd. Jullie zullen het snel zien, da's het voordeel van een mini! Hij wordt als het goed is ongeveer 55 x 55 cm. Snel beginnen met snijden!
zondag 1 juni 2008

Plantjes

Vandaag maar eens de tuin ingedoken. Ik heb de laatste tijd vooral veel met mijn neus tussen de lapjes gezeten, en dan opeens zie je dat er buiten ook wel eens wat moet gebeuren.

Dus ik heb vandaag flink gesnoeid en geveegd en hier en daar wat veranderd in de borders. Het is soms net als met patchen, dan schuif ik wat met de plantjes tot ik tevreden ben (of ik schuif nog een keer).

En Jack (22 maanden) scharrelt daar dan lekker tussen, hij wil vooral met de gieter de planten water geven. Dus ik heb een superhulp!Deze foto is van een paar jaar terug, de Lathyrus bloeide toen zo geweldig mooi. Ik had de zaadjes gezaaid in een piepklein randje naast de stoeptegels met dit resultaat! Ik vond het een heel gezellig hoekje.