donderdag 24 juli 2008

Eindelijk...

Is de troostquilt verstuurd. Vlak voor mijn vakantie kreeg ik het niet meer voor elkaar.
Het label moest er nog op, kaart erbij, stevig verpakken, etc Ik had er niet genoeg tijd meer voor. Daarom is dit het eerste dat ik na de vakantie heb gedaan. Ik ben heel blij dat de quilt nu echt onderweg is naar mijn tante.
Hopelijk is het pakket er in 4-6 dagen...
En wat vinden jullie van dit oude beestje ?? Hij stond bij mijn zus Mariëlle en die deed er niks mee, eigenlijk is 'ie nu gered van de schroothoop. Ik kan hem 't beste ergens neer zetten en niet meer verplaatsen, want hij is heel zwaar zelfs met die spierballen van mij :0)
Maar ik vind 't design ervan wel wat hebben...ik heb 'm nog niet uitgeprobeerd. Als de stiksteek goed is ben ik al blij. Dan kan ik 'm echt gebruiken als een 2e machientje, naast m'n oude vertrouwde PFAFF natuurlijk. Voor nu: Geniet van 't heerlijke weer en de warme zomeravonden...

Sandra

maandag 21 juli 2008

En retour de France

Schrijf je dat zo ?? :0)
Kortom weer terug van weggeweest. Het was heerlijk er lekker helemaal uit te zijn en te genieten van het niks 'moeten'. En ondanks het herfstige weer (ik heb een dik vest aangedaan!) is het ook fijn weer thuis te zijn. Wat ik meeneem uit Frankrijk?
Natuurlijk de mooie herinneringen en een beetje van dit:
Lekkere potjes jam, eigenlijk vond ik die etiketten zo gezellig... En lekkere caramel-snoepjes... En een paar heerlijke wijntjes, die maken we open als de zon weer schijnt :0) En voor Jack onder andere schattige rompertjes van Petit Bateau en dit beeldje Jack is gek op uiltjes, vandaar (geen idee waarom, misschien die grote ogen hihi).
Ik heb op vakantie weer nieuwe ideetjes opgedaan voor quiltpatroontjes & pakketjes, dus daar ga ik weer mee aan de slag. Oh ja, mijn huisjes-sleutelhanger is bijna af. Vanavond komt het er niet meer van om eraan te werken, er ligt een nieuwe Quiltmania op me te wachten!
Ga je ook nog op vakantie naar Frankrijk en zit je in de buurt van Lyon? Dan is deze quiltwinkel echt een aanrader: Born to Quilt van Véronique.Een supergezellige country-quiltwinkel, de patronen uit de franse magic patch die ik kocht waren door Veronique ontworpen. Het was dit jaar niet in mijn richting maar staat wel op mijn lijstje voor een volgende (?) vacances!

maandag 14 juli 2008

Klein vakantieprojectje

Toen ik lapjes bij elkaar zocht voor een werkje tijdens de vakantie, wist ik niet zo goed wat ik mee zou nemen. Ik had niet echt een plan, of nee...eigenlijk had ik teveel plannen in mijn hoofd en kon ik niet kiezen! Toch wilde ik 's avonds "ergens" mee bezig kunnen zijn. Hexagonnetjes, een poppenquiltje, nieuwe ontwerpen maken ??Dus toch wat restjes & garen mee. Nu werk ik aan een sleutelhanger, twee miniquiltjes van huisjes tegen elkaar aan.
Ik ben er helemaal blij mee, het is van alles wat...beetje appliceren, beetje quilten. Ik had geen vulling mee, dus het dunne fleece-dekentje van Jack heeft eraan moeten geloven :0) Ach ja, je moet creatief zijn op de camping!
Ondertussen ben ik the pilot's wife van Anita Shrefe aan het lezen, heerlijk om weer eens de tijd te vergeten tijdens het lezen.

Kortom, het is hier heerlijk in Betagne...

Dit vakantiekiekje spreekt voor zich, vind je niet??

vrijdag 11 juli 2008

Quilts in een franse kapel


Inmiddels zijn we veilig aangekomen in Bretagne,en zijn de uurtjes van de nacht ervoor waarin we naar Frankrijk reden weer ingehaald. Het 1e uitstapje ging naar Nevez, een klein dorpje in de buurt waar we naartoe zijn gefietst. En ja hoor...
alsof ik het kon ruiken. Ik zag dit bord bij een heel oud kapelletje uit de 16e eeuw. Meestal ga ik daar niet meteen op af, maar dit keer wel. Het was een tentoonstelling van allerlei handnijverheid, en in het midden van de kerk hingen ook wat quilts. Er stonden 2 dames uitleg te geven, en ik mocht wat foto's maken. Het was wat donker, maar de sfeer van de kerk was heel mooi.
Ik heb nog even in mijn beste frans met deze dames staan kletsen over het patchwork in Frankrijk, er is helaas geen winkel in de buurt hoorde ik.
Later vond ik nog deze franse Magic Patch met superleuke patroontjes, ik ben met een klein projectje hieruit begonnen. Ga nog een paar steekjes zetten voor het donker wordt!

maandag 7 juli 2008

Op vakantie


Jaaa, het is bijna tijd om er tussenuit te gaan. Morgennacht rijden we naar Zuid Bretagne voor een hopelijk zonnige kampeervakantie (hmm, voorlopig zag ik in de voorspellingen allemaal wolkjes boven Bretagne, ik denk dat ik triviant in de tas stop).
Ik ben nog erg druk met van alles, inpakken heb ik nog niet gedaan. Dus na morgen ben ik ook echt aan vakantie toe :0)
Wie weet kan ik uit Frankrijk nog af en toe een berichtje plaatsen.Ik ga het proberen, tussen het luieren & de crèpes door!

zaterdag 5 juli 2008

Troostquilt af


Het was nog even hard werken deze week, maar ik wilde de troostquilt voor mijn tante heel graag afmaken voor de vakantie begint. Gelukkig had ik hulptroepen!
De quilt is quilt-as-you-go aan elkaar gezet, daarom hebben we gewerkt aan het onzichtbaar vastzetten van het kruis aan de achterkant. En met z'n zessen om de tafel hebben we ieder een stuk van de binding vastgezet!
Gezellig om zo met elkaar te werken en het ging 6 x zo snel!
Ondanks dat alle blokken zo anders zijn, is het toch een mooi geheel geworden.


De quilt is af en binnenkort kan ik mijn tante ermee verrassen; ze weet nergens van :0)
Eerst gaat 't pakket nog (verzekerd...) op de post en wat zal ik blij zijn als hij heelhuids aan is gekomen. Lieve meiden van de bee, bedankt voor al jullie hulp en gezellig uurtjes!!

donderdag 3 juli 2008

Stoffenclub


De 1e aflevering van de stoffenclub van Quilt at Home is verstuurd. Elke 2 maanden 10 nieuwe stofjes, en dat kunnen kleine lapjes zijn of bijvoorbeeld Fat Quarters. De quilters die meedoen vinden het vooral fijn om een voorraad stoffen op te bouwen.
Het is best moeilijk om iets uit te zoeken wat hopelijk voor anderen van pas komt!

Dit keer waren het vooral lichte, zomerse stoffen. De volgende aflevering wordt verstuurd op 1 september, tegen die tijd heb ik vast wel weer zin in herfstkleuren, maar daar denken we nu nog maar even niet aan (alhoewel, sommige van jullie zijn vast alweer met kerststoffen in de weer) :0)