maandag 29 september 2008

Hartjestijd

Op dit moment ben ik onder andere druk met de voorbereidingen voor de Handwerkbeurs in Rotterdam op 24 & 25 oktober a.s. Daar sta ik voor het eerst met een standje, en dat moet natuurlijk wel een gezellig standje worden :0)
Dus heb ik dit weekend hartjes gemaakt, een leuk werkje vooral met die lieve stofjes van Faded Memories. Ik wil er nog heel wat maken komende weken, maar dat vind ik geen straf hoor!
Fijne avond

zondag 21 september 2008

Gezellig!

Vandaag maken we er een extra gezellige zondag van omdat Ab & ik alweer 6 jaar gelukkig getrouwd zijn. Da's wel een klein feestje waard toch? Officieel vier je pas een 6 1/4 jaar getrouwd zijn, dan heb je een blikken of tinnen huwelijk, maar wij vieren het vandaag ook al :0) Met lekkers bij de koffie en zelfs een paar kadootjes.
Een mooi boeket bloemen van mijn zus, lieve kaartjes & vanochtend kwam Jack (2 jaar) met 2 kadootjes op me af...Ik verbaasd want ik dacht dat Ab er misschien niet meer aan gedacht had! Dat maakte het des te leuker.Zie hier mijn verwennerijtjes. En dat is niet zomaar een badluchtje maar een "activeringsbad" haha Dat heb ik toch niet nodig, ik ben al zo actief met mijn lapjes :0) of zou hij dat niet bedoelen?? Fijne zondag allemaal!

woensdag 17 september 2008

Nog een nieuw project?

Yesss...ik hoopte al dat de postbode vandaag zou langskomen met dit pakketje. En ja hoor, vanmiddag ging de bel en ontving ik dit boek over de Civil War Diary Quilt. Samen met een aantal andere quiltsters gaan we werken aan deze quilt en houden elkaar & jullie via onze weblogs op de hoogte. Voor degenen die nog nooit van CWD-quilt gehoord hebben, het boek zegt: "Warm your heart with a quilt inspired bij Civil War diaries and the women who wrote them". Het boek bevat dus dagboekfragmenten geschreven door 10 vrouwen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De 121 blokjes van deze quilt zijn op hun verhalen geïnspireerd en worden net als toen met de hand gemaakt.Ik vind het vooral fijn omdat ik voor die blokjes niet achter de naaimachine hoef te zitten en dus kan ik daar lekker op de bank aan werken...
De bedoeling is elke maand een blokje af te krijgen, en dan heb ik hem als het goed is in 2018 af! Joepie :0)
Ondertussen gaat het Old Tobacco Road mysterie gewoon door. Dinsdag heb ik met Jantine samen een paar uurtjes eraan kunnen werken en stap 1 is af. Dat zijn 155 pinwheels, ik bedoel 4- patches natuurlijk...Ik zit al met de pinwheels van stap 2 in mijn hoofd! Ik denk dat ik daaraan genoeg zal hebben. Ik heb er bundeltjes van 10 van gemaakt met veiligheidsspeldjes, zo hoefde ik tussendoor niet steeds opnieuw te tellen.
Nu op naar de pinwheels want die maken we voor stap 2...dat moeten er ongeveer 85 worden. Ik heb voor licht/rood gekozen. En ik heb wel veel halve maar pas 3 hele ! Ach, ooit zijn het er weer 85...dan horen jullie weer van mij :0)

zaterdag 13 september 2008

De 1e stap

Van een nieuwe mysteriequilt van Bonnie's Quiltville...jaa, ik ben begonnen. Voor de 1e stap maak ik 4-patches in licht/donker combinaties...Ik werk met restjes maar heb wel een beetje gekeken naar warme herfstkleuren. Van de week heb ik met haar en een andere quiltvriendin (zij heeft geen blog) strookjes geruild en we spreken regelmatig af om samen aan deze quilt te werken. Heel gezellig.
Kijk, hier zie je mijn stroken klaar liggen in een wijnkistje, heel handig :0) De 4patches liggen hier als een ketting achter mijn machientje. De eerste 65 blokjes zijn af, ik ben er dus nog lang niet. Misschien komen er dit weekend weer een paar af...Fijne avond!

donderdag 4 september 2008

Nog een miniquiltje


Ik ben nou eenmaal gek op miniquiltjes dus van de Log Cabin blokjes heb ik deze top gemaakt. De huisjes zijn een ontwerp van Anni Downs. Ik vind het wel een gezellig geheel geworden...
Het appliceren heb ik op de snelle manier met Steam-and-Seam gedaan en ik moet de huisjes nog met de machine vastzetten. Ik ga er dit keer geen rand aanzetten. En oh ja, als hij af is ga ik voor het eerst proberen om dit quiltje in de thee te 'ver'kleuren...
Ben benieuwd hoe dat zal gaan...Ik ga snel verder!

maandag 1 september 2008

Log Cabin blokjes & nieuw mysterie

Waarom ik aan deze Log Cabin blokjes ben begonnen?
Ik weet het antwoord zelf ook niet, maar na het nieuws over mijn tante had ik gewoon zin om even achter mijn machientje te kruipen. En dan is paperpiecing wel een lekker werkje. Ik denk dat het een miniquiltje wordt en dat ik nog wat ga appliceren...jullie zien het binnenkort wel.
Iedereen trouwens bedankt voor de lieve berichtjes, via hier en ook privé. Fijn dat jullie meeleven :0)
En ik ga binnenkort met een nieuw mysterie van Quiltville aan de slag! Zij doet ook mee en nog een quiltvriendin. Ik heb iets met mysteries, ik was ongeveer een jaar bezig met quilten toen ik aan een kerstmysterie bij Els Feteris meedeed. Ik vond het heerlijk om te doen, maar hij moet nog worden afgemaakt. Kijk, hier zie je de blokken en ook het randenstofje ligt klaar. Deze wil ik toch echt op mijn tafel hebben liggen deze kerst (hij wordt 54 x 54 cm).
Nu weer stofjes uitzoeken voor een nieuw mysterie...het worden creme & bruine tinten, een ook mijn restjes in warme kleurtjes ga ik snijden deze week. Ik kan niet wachten!