woensdag 29 oktober 2008

Mijn buit



From now on I'll write a short summary in English at the beginning of every message. These are my little treasures from the quiltmarket last week in Rotterdam. Some fabrics for my Civil War quilt and a little pattern already for spring. That way I should finish it in time !! :0)

Ik had jullie nog beloofd mijn buit te laten zien van de beurs...natuurlijk wat stofjes voor de CWD-quilt. Ze zijn zoo mooi!En nog wat kleine stofjes, die zagen er zo gezellig uit. En een kleine patroontje van Atelier Bep, alvast voor richting voorjaar...Zou ik 'm dan op tijd af hebben :0)

maandag 27 oktober 2008

Thuis van de beurs en toen...



De Handwerkbeurs is weer achter de rug...het was een hele ervaring. Voor het eerst de stand opbouwen, het was een gezellig hoekje geworden. Samen met mijn vriendin Petra, die de patronen voor QuiltatHome ontwerpt, staan we dan vrijdag uit te kijken naar het moment waarop de deuren opengaan...Spannend! Het was druk en de dagen vliegen dan voorbij. Veel gezellige praatjes gemaakt en zelfs zelf ook nog een kijkje kunnen nemen bij de tentoonstelling van de quilts van Nel Meyer. Geweldig, wat zaten daar mooie projecten tussen. Ik heb haar vrijdagmiddag ook nog een tijdje gesproken, wat een lieve bescheiden vrouw. Ik heb zeker weer wat dingen van haar geleerd. Ook heb ik nog wat mooie reproductiestofjes gekocht voor de CWD-quilt. Die laat ik jullie nog wel zien.Na de beurs dacht ik met de voeten omhoog te kunnen gaan nagenieten, maar het liep anders...
Want diezelfde avond belandde ik met mijn zoontje (2 jr) op de Spoedeisende Hulp en werd hij opgenomen voor een longontsteking & benauwdheid. Na 2 nachten in het Juliana Kinder Ziekenhuis zijn we nu weer thuis. Gelukkig gaat het weer wat beter en kunnen we thuis verder "puffen" & de kuurtjes afmaken. Deze week dus niet zoveel quilten maar wel veel knuffelen en met een quiltje op de bank uitzieken!

maandag 20 oktober 2008

Nog een paar dagen...



En dan begint de Handwerkbeurs in Rotterdam. Heel leuk & ook wel spannend. Naast dat het voor mij de 1e keer zal zijn dat ik op een beurs sta, is ook de Handwerkbeurs in Rotterdam er voor de 1e keer. Dus ben ik heel benieuwd naar de beurs op zich. Ik verwacht dat de sfeer van de Van Nelle Fabriek geweldig zal zijn, dat is toch een fantastisch cultureel monument. Ik hoop zelf nog even tijd te hebben om de geexposeerde quilts te bewonderen, maar of dat lukt? Maar vooral hoop ik op veel ontmoetingen met quilt(st)ers en dat we elkaar weer kunnen inspireren. Iedereen veel plezier & kom je even dag zeggen? :0)
Oh ja, ik heb standnummer 118 !

dinsdag 14 oktober 2008

Soldier's Box


Tada...dit is mijn 1e blokje van de Civil Diary Quilt. Wat is 'ie roze hè haha. Ik ben er heel tevreden over en vond het superleuk om eraan te werken. Nu zeg ik: dat worden er wel meer dan 1 per maand. Of ik dat kan waarmaken zien we 14 november weer.
En wat een prachtige blokjes zijn er gemaakt door de andere deelneemsters...geweldige kleuren, zo leuk om te zien! Ik zal de namen aan de zijkant in een menu zetten, dan kan iedereen die nieuwsgierig is zo doorklikken!

zondag 12 oktober 2008

Het 1e blokje


van de Civil War Diary Quilt komt over 2 dagen op dit blog te staan. Ik heb er nog niet veel over geschreven, omdat we op de 14e van elke maand onze vorderingen zullen laten zien. Maar ik vond het wel tijd om eens wat stofjes te showen...Nou werk ik graag scrappy en leg niet graag alles van tevoren vast.Er zullen vast nog wel kleuren bijkomen, maar voorlopig ga ik hiermee aan de slag. Lieve kleurtjes noem ik het maar met een beetje ouderwets gevoel, al hoeven het van mij niet allemaal reproductie-stofjes te zijn. Als ik ze maar mooi vind :0)
En ik heb ze gewassen! Jaja, ik moet bekennen dat ik dat nooit doe (deed). Ik weet dat het beter is & adviseer het ook anderen. Maar zelf ben ik daar vaak te ongeduldig voor. Nu met dit project maak ik mijn goede voornemen waar :0)
Ik moet er toch niet aan denken dat ik na 121 blokjes gemaakt te hebben de quilt ga wassen en de kleuren doorlopen! Dinsdag zien jullie mijn 1e blokje, ik ben heel benieuwd naar de blokjes van de andere deelnemers!
Ondanks het mooie weer ben ik vandaag vooral binnen geweest, wel vanmiddag samen met Jack brownies & een lekkere cake gebakken. Eigenlijk bedoelt voor Jack omdat hij de zachte cake wel kan eten met zijn zere keeltje, maar ik ga er nu ook een plakje van snoepen!

Fijne avond!

vrijdag 10 oktober 2008

Wegkruipen...


Onder een zachte knuffelquilt...Dat is altijd lekker en zeker als je net geopereerd bent. Daarom vond ik echt dat ik de ragtime quilt voor Jack af moest hebben als hij uit het ziekenhuis kwam (voor een KNO ingreep), en dat was een goeie "stok achter de deur".
Ik heb Jack er nog niet mee op de foto staan, maar hier zie je wel hoe de quilt geworden is!

maandag 6 oktober 2008

It's Ragtime!


Afgelopen weekend was het weer gezellig druk tijdens de uurtjes dat de deuren van Quilt at Home open stonden. Het is ook voor mij afwachten hoeveel quiltsters hun weg weten te vinden...Wat is het leuk om nieuwe quiltsters te ontmoeten en blij te maken met nieuwe stofjes & pakketjes. Helaas zijn er niet veel foto's genomen...ik was te druk aan het kletsen om die te nemen :0) Hier was ik nog wat aan het prijzen voor ik 'open' was.
Zondag kreeg ik de geest om een quilt voor mijn zoontje Jack af te maken.Eén van de dames zaterdag vroeg of ik al een quiltje had gemaakt voor zijn bedje...tja, wel 2 in wording maar nog geen quiltje af voor in het ledikant. Dus zondag de blokjes van de ragtime quilt "in progress" erbij gepakt, ik weet dat met een paar uurtjes werk de quilt af kan zijn! Kijk de blokjes liggen al op een stapeltje klaar. Op zich zou ik deze kleuren niet snel uitkiezen, maar dit printje vond ik geweldig en dat in zachte flanel. Dus ik kroop vastberaden achter mijn machientje met dit als resultaat
Heel veel kusjes, maar de ragtime is nog niet af :0)