vrijdag 11 juli 2008

Quilts in een franse kapel


Inmiddels zijn we veilig aangekomen in Bretagne,en zijn de uurtjes van de nacht ervoor waarin we naar Frankrijk reden weer ingehaald. Het 1e uitstapje ging naar Nevez, een klein dorpje in de buurt waar we naartoe zijn gefietst. En ja hoor...
alsof ik het kon ruiken. Ik zag dit bord bij een heel oud kapelletje uit de 16e eeuw. Meestal ga ik daar niet meteen op af, maar dit keer wel. Het was een tentoonstelling van allerlei handnijverheid, en in het midden van de kerk hingen ook wat quilts. Er stonden 2 dames uitleg te geven, en ik mocht wat foto's maken. Het was wat donker, maar de sfeer van de kerk was heel mooi.
Ik heb nog even in mijn beste frans met deze dames staan kletsen over het patchwork in Frankrijk, er is helaas geen winkel in de buurt hoorde ik.
Later vond ik nog deze franse Magic Patch met superleuke patroontjes, ik ben met een klein projectje hieruit begonnen. Ga nog een paar steekjes zetten voor het donker wordt!

2 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Da's een leuk en mooi meegenomen toeval! Onverwacht een QTT tijdens jullie vakantie!

Jantine zei

Hoe krijg je het gevonden! Slim dat je naar binnen ben tgegaan. Ik heb dat ooit in Bath niet gedaan, vond ik niet zo gezellig voor BJ, en ik heb zo'n spijt gehad, bleek grote QTT te zijn... En die magic patch moet ik natuurlijk in het echt zien. Had je stofjes bij je die je kon gebruiken? Geniet van je vakantie!