zondag 29 maart 2009

De affo van maart/ My finish for March!

Today I finished this little Log Cabin quilt, I started on it in september 2008. Every time I turn a UFO into a finished project it feels great, the Challenge of Kris & May Britt is helping me so much to achieve this!!

Hè, wat is het toch heerlijk om iets af te maken. Als ik de laatste steekjes ergens aanzet, neem ik me toch weer voor om vaker quilts die nog 'liggen' af te maken :0) Deze maand is het me in ieder geval lukt om van deze mini log cabin een affo te maken.
Afgelopen september maakte ik al de blokjes en de huisjes, en toen duurde het een paar maanden voor ik de onderste rand borduurde. Ik heb er geen rand aangezet, en de quilt afgezet met biasband. Dat leerde ik op de blog van Wietske, dankjewel voor de uitleg.
De afwerking ziet er op deze manier heel mooi uit. Ik was eerst van plan 'm in de thee te kleuren, maar daar denk ik nog even over na :0) Ik ga nog op zoek naar een leuk hangertje en er zit nog geen etiketje op, maar of ik dat op elke mini ga zetten?
Hoe doen jullie dat? Zet je er standaard een label aan of alleen wanneer het om een heel dierbaar 'levenswerk' gaat. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Oh ja, dit wilde ik jullie nog laten zien. Ruim een week verder en:

Ik geniet nu al van mijn tuintje.

Fijne week alvast!

9 opmerkingen:

Jantine zei

Hé, het is goed gelukt zeg, je lettertjes zijn zo prima te lezen! En het quiltje vind ik schitterend, maar dat heb ik al wel eens gezegd. Misschien kun je kleine labeltjes laten maken met quilt at home-Sandra er op oid en die dan op al je mini's naaien. Als ik er aan denk, dan probeer ik mijn eigen werk wel te merken...

a good yarn zei

What a splendid quilt! I agree, I have been quite inspired by May Britt and Kris' challenge.

Happy Stitching...Ann :)

Linda Robertus zei

Erg mooi, je affo! Ik zet niet overal labels aan hoor - als de achterkant een lichte stof is wil ik bij quilts voor eigen gebruik ook nog weleens met een textielstift de naam en datum erop schrijven...

inge zei

prachtig!

gerda van der kort zei

Wat een beeldschoon quiltje zeg! Ik zet wel overal een labeltje op, dat vind ik gewoon leuk. Maar tot nu toe zijn al mijn kleine quiltjes ook bij babies van neefjes en nichtjes beland en hebben dus de naam van de baby gekeregen. Overigens gaat het snoeien je prima af zo te zien, wat een prachtige bloem al in je tuin!!

Yvonne aka sommeke zei

Oooh die is mooi geworden Sandra!
Ik doet het ongeveer zoals Linda : bij snelle, kleine quilts gewoon met een pigmapen m'n naam en datum er op.

ingrid zei

Wat is je quilt mooi geworden !
Fijne dag , groetjes Ingrid.

Lena zei

Gewoon een quiltje voor aan de muur, of poppendekentje, label ik niet, maar als het een speciaal doel heeft wel. Dan borduur ik er vaak een boodschap o.i.d. bij.
Dit is wel een leukerdje, zeg!

Elly zei

Wat een ontzettend leuk quiltje is dit geworden, weer iets om trots op te zijn, lieverd bedankt voor je felicitaties. Sorry maar die eerste van de maanddagen komt het er maar niet van om te komen, elke keer is er iets. knuffel Elly