maandag 24 november 2008

Bijkletsen op maandag

We had snow this weekend, for the first time this winter and it was beautiful. I've been quilting my summerbaskets and working on the top of my Sinterklaasquiltje. This is a little part of it to show you what it's like :0)
Alweer bijna een weekje geen berichtjes van mij, maar dat wil niet zeggen dat hier niks quilterigs gebeurde hoor! Afgelopen donderdag een gezellige quiltbee bij Jantine, dit doen we 2 keer per maand. De volgende bee is op 4 december bij mij thuis, we hebben lootjes getrokken en een klein kadootje mét gedicht voor 1 iemand van de bee gemaakt. Ik heb er nu al zin in. :0)
Verder is de top van de zomermandjes af en die ben ik aan het handquilten, elke avond een uurtje. Ik wil hem behoorlijk intensief gaan quilten, lekker om mee bezig te zijn.
Ook de top van het sinterklaasquiltje is bijna af, er komt nog een blokjesrand aan en dan volgen nog wat letters en stitcheries. Deze week hoop ik er nog een paar uurtjes aan te kunnen werken. Ik laat nog niet alles zien hoor, hier een deel van het quiltje...
Hebben jullie ook kunnen genieten van de sneeuw dit weekend? Het was hier niet veel, maar we hebben toch met Jack sleetje kunnen rijden en (goed ingepakt!) buiten gewandeld. Daarna smaakt de warme chocolademelk nog lekkerder!!

dinsdag 18 november 2008

Vergeten borduurtje


I had forgotten about this one, yesterday it got finished and I'll make a little quilt of it and save it for the summer :0)

Laatst kreeg ik weer eens zin om een borduurwerkje erbij te pakken, eerst maar eens kijken wat ik nog heb liggen. Toen vond ik dit werkje, waar echt nog maar een paar steekjes aan gedaan moesten worden. In een uurtje was 't echt af. In plaats van inlijsten maak ik er een klein quiltje van. Alvast voor de zomer!
Wordt vervolgd...

maandag 17 november 2008

Hij is er weer!

Sinterklaas arrived in the Netherlands, each year I enjoy this so much! Even more now that I am a mother and can watch Jack's reactions to all this. Today we baked "kruidnootjes", they didn't turn out so well. Next time I'll stick to my oldfashioned recipe in stead of buying it 'ready to be made' :0)


De Sint is weer in het land, ik geniet er elk jaar van! En nu Jack er ook (een beetje) iets van meemaakt geniet ik des te meer. We zijn dit jaar in Brielle naar de intocht gaan kijken. Lieve ouderwetse straatjes en dan de Sint nog gewoon op zijn schimmel in plaats van in een sportauto :0) Jack was wel weer erg benauwd , maar we konden er toch even bijzijn. Vandaag dan maar een beetje rustig aan doen...Weet je wat, we gaan zelf kruidnootjes bakken!Gezellig samen aan de keukentafel, de balletjes draaien van het (okee....kant-en-klaar gekochte) deeg. Toen de oven in en wachten op die lekkere speculaaslucht in huis. Maar... die kwam niet. Het rook niet lekker en érger nog ze smaakten zoals ze roken! Niet lekker dus, wat een domper. Zo zeer zelfs dat ik de telefoon heb gepakt en de fabrikant heb gebeld. Opnieuw dit deeg uitproberen heeft niet zoveel zin, maar goede service kreeg ik wel: gratis 3 andere producten uitproberen. Zo hoort 't toch ook? En de moraal van 't verhaal: Volgende keer weer zelf mijn eigen (ouderwetse) kruidnootjesrecept volgen :0)

donderdag 13 november 2008

Het 2e blokje

On the 14th of the month I'll show you the blocks of the CWD-quilt from this month. It's the block "Bitter Enemy" this time. The list of the other members from the CWD-group are on the rightmenu.
(-->Have a look around if you're curious about the other blocks)



van de Civil War Diary quilt is af. En vandaag is het weer Show & Tell dag dus hierbij een fotootje van mijn blok die "Bitter Enemy" heet. Ik maakte 'm onder andere met deze stoffen die ik op de beurs in Rotterdam kocht, van de stoffenserie "Harper's Ferry"... Ik vind ze geweldig, dit blokje is wel donker maar ik hou de donker-midden-licht tinten aan zoals in het boek maar dan wel met mijn eigen kleurtjes :0)
Ik hoopte er deze maand 2 te maken, maar dat is niet gelukt. Misschien in december?? Snel kijken bij de andere deelneemsters, kijk je even mee ?? (--> rechts in het menu vind je alle namen!).

woensdag 12 november 2008

Een Award


Vandaag kreeg ik van Linda deze award.Linda schrijft vanuit Australië over haar (quilt)belevenissen...Wat een leuke verrassing, ik kreeg er namelijk ook meteen zo'n gouden creditcard bij :0)
De bedoeling is dat je 'm doorgeeft aan 4 mensen die je blog (trouw) volgen en aan 1 iemand die 'm niet zo lang volgt en die ergens anders in de wereld leeft. Nou gaf Jantine (die de award ook kreeg) 'm al door aan wat trouwe volgers die ik ook kon nomineren, en er zijn wat trouwe lezers die zelf geen blog hebben. Dus ik geef deze award (alleen) door aan Elly, en in het buitenland aan Luisa uit Portugal. Aangezien ik half portugees ben snuffel ik wel eens rond op portugese quiltblogs, zo kwam ik uit bij haar & zij bij mij! Veel plezier met de awards...let's pass it on !

dinsdag 11 november 2008

Sint Maarten

Today we celebrated Sint Maarten with all the children in our neighbourhood...the big ones & the little ones. My son Jack was one of the youngest, but he had so much fun with his lamp & the singing & the candy off course. I'm happy that even in "big" cities as the Hague neighbours can come together and celebrate these things :0)
Zelfs in een grote stad als Den Haag zijn er nog van die buurtjes waar we samen komen om iets te vieren :0) En vanavond was dat natuurlijk Sint Maarten. Er wonen veel (kleine) kinderen in de straat, mijn Jack was wel één van de kleinsten (2 jaar).
Dus meezingen met de liedjes was nog moelijk, maar het lopen met zijn lampion vond hij ook al een groot feest! Na afloop van de optocht en het lopen langs de deuren nog heerlijk chocolademelk drinken en glühwein voor de papa's & mama's. Kortom...Het was heel gezellig!

vrijdag 7 november 2008

Het begin

This is the start of my sinterklaas-quilt, it will be a mini. Some pieces are really tiny but I like that! Yesterday my quiltbee visited Tilburg to meet Dorry and to get to know her quiltshop. It was wonderfull, I decided to join a workshop to make this beautifull bag!


van het sinterklaasquiltje is er... Deze week ben ik veel de deur uit geweest, maar soms kon ik er in de avonduren wat aan werken (en die avonden zijn nu alweer lekker lang donker). Ik weet precies hoe ik 'm wil maken, maar ja de tijd hè :0) Vanavond maar weer lekker eraan verder werken. Het wordt een miniquiltje, sommige stukjes zijn zelfs erg mini, maar dat vind ik wel leuk eerlijk gezegd.
Gisteren ben ik met mijn quiltbee bij de winkel van Dorry in Tilburg langsgeweest. Het fototoestel in de tas maar zoveel te zien dat we vergeten zijn foto's te maken. Het was er erg gezellig en we werden gastvrij ontvangen. Natuurlijk wat stofjes gekocht en me opgegeven voor een workshop waarin we deze tas gaan maken. Ik vind 'm helemaal geweldig, heb me voor dit cursusseizoen nog nergens voor opgegeven & ik heb nog geen patchworktas zelf gemaakt. Ben benieuwd...

Fijn weekend allemaal!

dinsdag 4 november 2008

Even bijkletsen

A few days ago I got this present from my DH & son, they went to a goatfarm and bought me this cheese! I love it, can't wait to tast it but I didn't want to cut it :0) I'm working on a new design I made for a small Sinterklaas-quilt. We celebrate that in Holland on Dec 5th. Here you can see some of the fabrics I'm working with.


Zaterdag was 't weer Open Huis van QuiltatHome, elke 1e zaterdag van de maand kunnen mensen zelf langskomen om te neuzen tussen de quiltstoffen & spulletjes. Na de Handwerkbeurs bleef het dit keer rustig, alle tijd voor de quiltsters die langskwamen om rustig te kijken. Manlief was er met mijn zoontje (die alweer helemaal beter is!) op uit, toen ze terugkwamen kreeg ik dit kadootje. Het is een kaas, leuk hè! Nog nooit gezien, ik vond het nog even zonde om 'm aan te snijden :0)
Nu met de beurs achter de rug, ben ik weer nieuwe plannen aan het maken. Ik heb 2 quilts in de categorie WIAMVDK (Wil Ik Af Maken Voor De Kerst), de kerstmysterie waar ik eerder over schreef en de engeltjesquilt voor mijn zus. En er borrelde ook zomaar een idee op voor een Sinterklaas quiltje. Het ontwerp ligt klaar, wil je alvast de stofjes zien? Hier alvast een voorproefje. Er komen nog wel wat stoffen bij. Ik ben al begonnen met de 1e blokjes en ga snel verder; zou die goeie ouwe man al op de boot zitten??